Rotte tomaten of vers gebakken cupcakes?

22 maart 2013 - Mooroopna, Australië

Nieuwe avonturen dus tijd voor een nieuwe blog!

Vanuit Tasmanie met de ferry naar de overkant kom je midden in Melbourne aan. Was best spannend om met de auto in de stad te rijden.... Maar ik achter het stuur en Malu als co-rijder ging het nog best aardig. In Melbourne was de Australien Open allen begonnen. Super druk in de stad en alle hostels vol geboekt... Denk dat we wel 20 hostels hebben geprobeerd en toen hebben we het opgegeven, dan maar in de auto slapen. Tot we op het laatste moment toch nog werden terug gebeld door Eranthos, een australische jongen die we hebben ontmoet, we mochten bij hem logeren. Gelukkig! We waren de auto al voor aan het bereiden voor een nacht slaap... Zijn bed sliep heerlijk :)

De Austrlien Open kijk ik normaal met mama op de bank, maar dit jaar live in het park! Het is een groot terrein met verschillende tennisbanen waar je naar binnen kan lopen en publiek kan spelen (is best saai want je mag niet praten...) De grootste lol had met de ballenjongens ze rennen als een gek over het terrein rond van wedstrijd naar wedstrijd om de ballen te organiseren voor de spelers. Toch is het me nog gelukt om er met een op de foto te gaan. Ik zou er zelfs bij zweren dat ik deze knaap ook ballenjongen zag spelen bij de finale met Djockovic....! Lucky me, ik sta op de foto met een beroemde ballenjongen.

Naast tennis kijken heb ik mij in Melbourne erg vermaakt met koffies drinken, sushi rollen eten, fietsen (old school rode fiets gekocht, kon het niet meer aan om te betalen voor die stomme langzame tram. Kon er beter een met versnellingen kopen, Melbourne heeft best veel heuvels...), skateboarden, over Victoria Market lopen, werken als vrijwilliger in een restaurantje en biertjes drinken in de kroeg. Helaas moest er overdag ook een naar een baantje gezocht worden wat echt niet makkelijk was en ik een van de ergste dingen vind om te doen. Mijn CV gepimpt en 100 keer uitgeprint in mijn tas ben ik bijna elk restaurant of kroeg in gelopen om te vragen of ze staff nodig hadden. Nergens... Zodra er een briefje op de ramen hing; Staff required stond je bijna in de rij om je CV te overhandigen (1 keer stond ik letterlijk in de rij). De moed zonk mij steeds verder in de schoenen....
Maarrrr de aanhouder wint! Ik ben een cupcake winkel ingelopen en gevraagd of ze mensen nodig hadden en YES we need people! Jeeeej! Een week later mocht ik aan het werk achter de toonbank de voor 3 uur cupcakes verkopen. Je zou denken dat het vooral jonge meisjes zijn die een cupcake komen halen, maar nope het zijn vooral dikke oude mannen! Hahahaaha die bestellen dan de red velvet (een roze cupcake met een witte topping met een hartje erop). Aan het einde van mijn eerste werkdag kreeg ik een doosje met cupcakes mee naar huis, binnen 5 minuten hebben Rens en ik alle cupcakes opgegeten, lekker waren ze :)

Helaas kon de cupcake bakery (http://www.thecupcakebakery.com.au/) mij maar 6 uur per week werk geven... Dit was te weinig om Melbourne te overleven (geld vloog mn zak uit) en een baantje erbij vinden lukte maar niet. Dus heb ik de beslissing gemaakt om weer farm work te gaan doen. Met grote tegen zin ben ik met de auto, uiteindelijk toch ook met Malu, naar Mooroopna gereden. Hier zit ik nu in een werkhostel gerund door een Turkse meneer (een grote chaos) te genieten achter de lopende band. Ik werk als tomatensorteerster ongeveer 9 tot 12 uur per dag. Belangrijkste taak voor mij; rotte tomaten eruit vissen. Ontzettend saai en geen klap aan.
Gelukkig is het altijd wel weer leuk thuis komen. Ik woon in een share house met 11 anderen. 1 meisje uit Hong Kong, 5 meisjes uit Taiwan, 2 Duisters, Canadees en 2 Nederlanders. Ik met Sarah, ander nederlans meisje waar ik mee woon, komen altijd als laatste thuis. Zodra we de voordeur open doen worden we al verwelkomd door onze aziatische vriendinnen met HIIIIIIIIIIIIIIII WELCOME BACK! En daarna meteen een of andere aziatische soep onder onze neus geduwd met; wanna try? En we hebben ze de nederlandse zin geleerd hoe gaat het, wordt uitgesproken als ghoegaasshet?

In Mooroopna is verder weinig te beleven. Om de stijfheid van het sorteren een beetje te verlichten ga ik vaak zwemmen na het werk.Laatst zijn drie huisgenootjes uit Taiwan mee gegaan naar het zwembad en mocht ik ze zwemles geven. Best lastig... Niemand kon zwemmen dus de hele tijd zinkende meisjes uit het water opvissen...! Hahahah uiteindelijk is het me gelukt om Kathy nog enigzins zwemmend naar de overkant te krijgen.
Op woensdagavond is het bingo tijd. Dan zitten we met het hele huis tussen de bejaarden te bingoen en te genieten van de gratis koffie en koekjes. Op zaterdag is het partytijd en koken we om de zaterdag voor elkaar, inmiddels hebben we een chineze hotpot avond gehad, shushi avond en wrapavond. As zaterdag heeft niemand zin om te koken dus pizza en bier avond :)

In Nederland is de lente begonnen, hier merk ik dat de herfst begint. Het is steeds vroeger donker en wordt ook een beetje kouder (loop nog steeds in een korte broek maar soms toch een vestje mee). Tijd dus om Victoria (staat van Australie) te verlaten! Nog drie dagen tomaten sorteren en dan gaat de reis weer verder!

Xx Tess

1. Ruby:
    22 maart 2013
    Haha zie het al helemaal voor me die dikke mannen in de cupcake winkel! Lekker bijna klaar met de tomaten:)
    dikke x
  2. Tante:
    22 maart 2013
    Lieve tes goed beschreven leuk verhaal xxxxtante
  3. Appie Stef:
    24 maart 2013
    Ha tess,

Mooie verhalen weer! Ik zie hier ook nog een mooie toekomst voor je weggelegd
    als prof tomatenplukker, de Polen zullen niet blij zijn met zulke concurrentie maar
    als je dan met ze gaat bingo-en komt het vast goed :-)
    Veel fun met die Aziaten en tot het volgende verhaal!