Melbourne!
22 november 2012 - Melbourne, Australië
Daar is ze dan met haar eerste post!
Weinig tijd gehad voor de beloofde blog, want aan de andere kant van de wereld zijn bevalt erg goed :) Heb honderd dingen te vertellen maar zal het zo kort en bondig voor jullie opschrijven.
Lang alleen was ik niet, op het vliegveld van Melbourne heb ik een NL meisje ontmoet, Malu en samen ontdekken we Melbourne en brainstormen we over ieders plannen 'hoe Australie te ontdekken'. Het is super gezellig samen en we hebben veel lol om de mede backpackers en om nog veel meer!
Melbourne is een jonge, bruisende (maar rustig met verkeer) en extreem schone stad. De tweede dag hebben Malu en ik een fiets gehuurd om de buurten net buiten het centrum te ontdekken. De buurten Fitzroy en St Kilda zijn een stuk leuker dan het drukke centrum dus zijn we verhuisd naar St Kilda. Hier kan je op het strand liggen, naar de kermis, goed skaten, overal kappers (ga er vanmiddag maar een pakken denk ik) en hippe barretjes en koffietentjes.
In Melbourne kan je iedere avond uit, alleen een ticket om een club in te gaan is gemiddeld 35 dollar, waarbij een biertje ongeveer 12 dollar kost.
Gisteravond zijn ik en Malu naar een rooftop cinema gegaan van een hippe club. Einde van de film hebben we niet gered want het was te koud... Het weer is hier fantastisch de temperatuur hangt er af van de wind, land -> warm, zee -> koud.
Aankomend weekend ga ik naar een festival. Dit is in de buurt van Melbourne maar dan de natuur (het bos) in! Super spannend! Via de lokale marktplaats hebben Malu en ik een tent, matje en slaapzak op de kop getikt en vertrekken we vrijdag naar the wild woods!
Na het festival wil ik graag fruit gaan plukken in Tasmanie (geld gaat hier zo hard dus vul het maar op tijd aan). In Tasmanie wordt het in de zomer niet heel heet en de natuur schijnt daar echt fantastisch te zijn. Geen probleem om daar wat kersen/sinasappels/amandelen uit de struiken te plukken! Oud en nieuw vier ik waarschijnlijk in Tasmanie, tip van Olivier om daar op een festival wat op Lowlands lijkt oud en nieuw te vieren.
Ik kan zoveel doen in Australie!! En heb zoveel vrijheid dat het soms lastig kiezen is. Maar met dit plan tot 1 januari vooruit gepland ben ik erg tevreden! Na het festival zal ik posten hoe het was en of het fruitplukken is gelukt!
Liefs Blondy, Dutchy, Dudette oftewel Tess(y)

Well well, living the good life lees ik!
Wat relaxed allemaal, klinkt heerlijk. Lijkt me ook een hele chille stad! Leuk leuk leuk! Ga er lekker van genieten!
Spreek je binnenkort,
X Schnieder
Wat leuk allemaal!! Klinkt echt goed!!
Leuk van dat festival, have fun:)
kusx
Wij zijn blij dat je zo goed je draai weet te vinden aan de andere kant van de wereld. Wat een goed idee om een tentje te kopen; snel terugverdiend ;). En dat jullie gefietst hebben. En dan Tasmanië; zit ons schatje daar dan straks tussen die knuffel kuala beertjes? En een linkje naar Nederland; het was toch Abel Tasman die het heeft ontdekt! We love you,
mampa XXX :)
Wat ben je lekker bezig, heel fijn dat het zo soepel gaat allemaal, echt toffe dingen jij festivalkrakerrrrrrt! Geniet ervan + dikke kussen
Griet
Blij dat het zo leuk is daar! Heb je al een longboard gekocht?
Veel plezier!!!
xx, w.
wij willen je ook, we meeten je bij de appelboom rechts vooraan bij de boxen ;)
Dikke kus!
Het meeste wist ik al via (godzijdank dat het bestaat) skype. Maar wat fijn om een paar foto's te zien ook! Ben erg benieuwd naar het fruitplukken. En wat heb je een mazzel met je gezellige reismaatje.
Geniet ervan! Ik verheug me op de volgende blog en we skypen snel weer!
Liefs XX Emma
Ik denk vaak aan je: 'wat zou texie nu aan het doen zijn, wat vind ze ervan, met wie is ze, hoe voelt ze zich daar, etc' Wat heerlijk dat je van begins af aan met positieve blije verhalen komt, wat super! Echt leuk dat je meteen een reisbuddy hebt ontmoet, doen jullie nu alles samen? Vanmiddag ga ik naar santpoort en haal ik gelijk een webcam op, dan kunnen we binnenkiort lekker skypen. Hele dikke zoenen, smakkerts en knuffels! Suusert
Supergaaf dat je het zo leuk hebt! Veel plezier met je fruit in Tasmanie!!! Hoe bevalt de underpants?!
X bart
Wat fijn dat je het al meteen allemaal leuk vindt. Gezellig dat je iemand hebt waarmee je kan optrekken.
Heel veel plezier en goede reizen gewenst.
liefs Cees en Petra
Ik ben jaloers! vooral op het fruitplukken, dat zijn toch de dingen waarvoor je naar australie gaat!
Geniet ervan en tot Thailand!
x